In de finale tijdens het Lakeside darts toernooi in januari 2006 stond de 21-jarige nieuwkomer Jelle Klaasen tegenover viervoudig kampioen Raymond van Barneveld. Op de vraag of Jelle ook van Raymond zou kunnen winnen, antwoordde Jelle zonder blikken of blozen: "Natuurlijk. We hebben allebei drie pijlen." En inderdaad stootte Jelle regerend kampioen Van Barneveld van de troon. Een nieuwe held stond op.

Ik bedacht me dat deze overwinning niet alleen meesterlijk was, maar ook een les verborg. We hebben allemaal drie pijlen. Het gaat erom wat je ermee doet. Focus je op het doel en je weet waar je uit moet komen. Je moet dát doen waar je goed in bent. Jelle liet zien dat hij er goed in was en dat hij daar zelf in geloofde.

Wat doe je met je kansen en je talenten? De één zal meer kansen krijgen dan de ander, maar van de andere kant, de één zal zijn drie kansen ten volle benutten en de ander zal zijn honderd kansen ongebruikt voorbij laten gaan.

Dagelijks kom ik langs een muur waarop iemand met grote witte letters de woorden "Doe iets" heeft geklad. Niets meer en niets minder. DOE IETS. Dat schudt me iedere dag weer wakker. Het spoort mij aan om de dingen te doen waar ik goed in ben en die ik leuk vind. Die mij blij en gelukkig maken, maar ook alert. Want wanneer ik alert ben, pik ik ook de kansen die langskomen gemakkelijker op. Bij iedereen komen kansen voorbij, maar als je niet oplet, dan laat je ze voorbij gaan omdat je ze niet herkent. Als je half ingedut je leven laat voortkabbelen, is de tijd voorbij voordat je er erg in hebt. En dat is zonde van de tijd. Én van je kansen.